Tuulan tarina – miten olen muuttunut matkan varrella

Työ opetti muutoksentekijäksi

Työskentelin 30 vuotta kotipalvelussa, ja ne vuodet saivat minut miettimään, miksi asiat tehdään aina samalla tavalla. Tästä syystä aloin ammattiyhdistysaktiiviksi – halusin saada jotain uutta. Kuuntelin työkavereiden murheita ja toin asioita yhteisiin keskusteluihin. Halusin saada aikaan muutosta, jolla olisi taloudellista merkitystä ja joka hyödyttäisi asiakkaita sekä auttaisi työväkeä voimaan paremmin.

Kokemus auttoi luottamustehtävissä 

Pitkä kokemukseni sosiaalialalla auttoi minua luottamustehtävissä. Tuntiessani käytännön arjen hyvin tiesin, millaisia asioita voisimme korjata ja miten auttaa ihmisiä. Valtuutettuna tein erilaisia esityksiä omassa ryhmässäni ja myös perusturvalautakunnalle (muun muassa toimeksiantosopimuksen hyväksymisestä Kokemäen omaishoitajille ja sijaisten palkkioiden määrittelemiseksi). Myöhemmin pääsin perusturvalautakunnan puheenjohtajan roolissa vaikuttamaan asioihin.

Kasvoin vaikuttajaksi

Opin, että vaikutustyö ei ole helppoa, koska se vaatii rohkeutta. Joskus sitä oli ja joskus ei. Kuntapolitiikan vaikuttamistyöhön kasvetaan vähitellen ja kokemuksen myötä tulee lisää rohkeutta. 
Tarvitaan yhteistyökanavia ja reflektointia – toisten ajatukset ja tiedot laajentavat omaakin ymmärrystä. Yksin ei pärjää. Pitää tuoda asiaansa esille vahvasti ja perustella.  

Innostun muutoksesta

Innostun siitä, kun pääsen vaikuttamaan ja saan puhua asioista, joita pitää minun mielestäni korjata. Maailma muuttuu nopeasti ja uutta tietoa tulee koko ajan. On tärkeää pysyä ajan hermolla. Siksi turhaudun, jos tärkeällä hetkellä vetkutellaan.

Sydänsuruja ja rakkautta

Olen kokenut avioeron, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Mutta kenenkään ei myöskään pitäisi elää onnettomassa avioliitossa. Ymmärsin, että minun pitää ajatella omia tarpeitani ja pyrkiä niitä kohti. Erotessamme lapset olivat 16- ja 19-vuotiaita. Luulin silloin, että en menisi enää toiseen liittoon, joten olikin iloinen yllätys saada kokea myös toisenlaista kumppanuutta. 

Rakkaimmat asiani

Lapseni ovat tärkeintä ja rakkainta minulle maailmassa.  Toivon, että heillä menisi hyvin. Autan heitä aina, kun vain voin. Toivon myös, että pysyisimme puolisoni kanssa terveinä pitkään.

Mitä meidän tulisi oppia elämästä?

Täällä ollaan vaan kerran. Kulje kohti omia tavoitteitasi niin saavutat unelmasi.

Seuraa matkaani somessa: